Semla

Tradicija nalaze da se pred Uskrsnji post jedu Semle da bih se
 
se stvorile zalihe ( kao da ih vec nemamo ).
 
Semla je Svedski kolaz/ desert i podsjeca na nase princes krofne.
 
 
Krofnice od teskog tjesta se filuju marcipan masom i slagom.
 
Secer u prahu se posipa po semlama kao dekoracija .
 
 
 
Moji momci i ja smo se pocastili semlama i kafom u jednom Cafeu koji je
 
na dobrom glasu da ima naj,naj bolje semle u Geteborgu .
 
 
Detalji iz Cafe ...
 
 
 
 
Voda sa ukusom limuna i bazilike ili cilli ...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ljiljana nunkovic

posalji neku semlu...njam, njam.... salim se

2013-02-05 @ 13:17:31
Postat av: Sladja

Mislila sam da si ih pravila ,a ti fikas po kafanama :)

2013-02-05 @ 15:43:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0