Česnica - Julbrödet

Moram vam reci da sam jako ponosna na moje Cesnice.



Svake godine pravim cesnicu kako me je Caja naucila (hvala Cajo)

Tjesto se zamijesi malo mekanije i pusti se da nadodje duplu svoju kolicinu.

Kad je tijesto nadoslo "prekuha" se u posudu za pecenje,prije toga odvoji se jedna trecina

 za ukrase.

 

Ukrase pravim tako sto od jedne "bombice" tejesta napravin dugacku "glistu" koju onda platam.

Kad je tjesto dugacko i tanko rezem na male komadice ca tri cm siroko i ca pet cm dugacko.

komadice zarezem na kratkoj strani dva puta.

 


"Listice" slazem po kruhu u posudi.Koristite mastu.

Ja slazem po kantu ukrug i po sredini sa "ruzicom" u sredini.

Peci na laganoj vatri

nemojte zaboraviti zlatnik ...

Česnica

Den serbiska julen varar i fyra dagar: Julafton, juldag, annandag jul och tredjedag jul. Även julen förbereds med fasta då inga ani¬maliska livsmedel är tillåtna. Julfastan börjar 40 dagar före jul¬dagen. På juldagen äter man ett särskilt bröd, Česnica, som har ett mynt inbakat. Under julmiddagen ska brödkakan brytas, inte skäras, och den som får myntet anses lyckligast i familjen. Till julmiddagen hör också stekt spädgris.


Kommentarer
Postat av: dijana

Nemam rijeci , sve ti je predivno, super si uredila, kao i uvjek, pozdrav i kram :))

2011-01-09 @ 15:35:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0