Pepparkakor za Sladjanu




Ingredienser

150-200 st

200 g Svenskt Smör från Arla
1 ½ dl mörk sirap
3 dl strösocker
1 ½ dl Arla Köket® vispgrädde
1 msk malen ingefära
1 msk malen kanel
½ msk malen kryddnejlika
½ msk malen kardemumma
1 msk bikarbonat
10-11 dl vetemjöl


Gör så här

Lägg smör, sirap och socker i en kastrull. Värm tills allt har smält. Häll blandningen i en köksmaskin, tillsätt grädde och kryddor och rör om. Blanda bikarbonat och mjöl, rör ner det i smeten. Arbeta samman degen, den blir ganska lös. Låt den vila i kyl ca ett dygn. Ta fram degen 1 tim innan utbakning. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och tag ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av i ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.


                                              

Klasični recept za dobar licitara. Pecite medenjak s nekim, to će biti dodatni lijepo!


   
                                         

150-200 komada
200 g maslaca
1 ½ šalice melase
3 šalice kristal šećera
1 ½ šalice  slaga
1 žlica ljevenog đumbir
1 žlica mljevenog cimeta
½ žlica mljevenih klincica (karanfilic)
½ žlica mljevne kardemume
1 žlica sode bikarbone
10-11 dl pšeničnog brašna
                                             



Dodati maslac, šećerni sirup i šećer u serpu. grijati dok sve ne otopi. Ulijte smjesu u zdjelu ili masinu za  mjesenje( procesor), dodajte vrhnje i začina i dobro promiješati. Mix sode bikarbone i brašna, promiješati u tijesto. Pomijesati sve u finu masu, to će biti prilično mekani tjesto. Neka se odmoriti u hladnjaku oko jedan dan. Izvadite tijesto 1 sat prije razvijanja. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Izvaljajte tijesto tanko na pobrašnjenoj radni stol i vadite kolače s kalupima. Stavite ih na  papir za pečenje i pecite u sredini pećnice oko 5 minuta. Kolacici se hlade na plehu.


Prevod sa googel ubija hahah ali nadam se da kontate .




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0