plommonmarmelad till marika

Sastojci

5 kg šljiva
1 kg šećera (ako šljive nisu baš slatke, može maksimalno 1,5 kg)
2 kom limuna
2 dcl ruma
3 vanilin šećera



5 kg plommon
1 kg strösocker
2 citroner
2 dcl rom
3 msk vanilsocker

Gör så här

Skölj plommonen. Kärna ur och skär dem i bitar. Skalen ska vara kvar. Lägg frukten i en gryta och tillsätt vatten. Koka under lock 10-15 minuter.
Tillsätt socker och citronsaft. Koka ganska kraftigt under omrörning i 5-10 minuter.

Dra kastrullen från värmen. Blanda socker. Rör ner det. Koka kraftigt i 2 minuter. Skumma noga.
Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Tillslut dem och låt dem kallna upp och ner.
rom droppas överst innan man stänger burken.

Förvara marmeladen mörkt och svalt så håller den sig länge.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0