Lisicarke - kantarelle

Sa gljivama je kao sa lutrijom,ides u sumu i  onda mozda  nekad nesto nadjes...

Sreca pa imam komsiju koji zna gdje ima gljiva i svaki put nabere punu kesu.

Juce smo dobili skoro tri kile kantarela - lisicarki ...ubili smo se jeduci.

favorit recept:

ociscene gljive prokuhati i procijediti

U tavi proprziti crveni luk dok ne "postakli"

Dodaj gljive...so i biber po ukusu..podlijevaj vodom dok gljive ne budu skoro gotove.

Prije serviranja dodaj povlaku u gljive

Prijatno




Fick från grannen ...tack Elvis


Kommentarer
Postat av: Dijana

Ja sam ih brala prosle sedmice, tako budem sretna kada ih nadjem, ukusne su, a jako volim i karljohan, vrganji, tesko ih je naci, budu

crvavi :-(

2010-09-06 @ 18:01:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0