Kuruza - majs bröd

Evo uspjela i ja da napravim kuruzu zahvaljujuci mojoj ujni Seki.

Kuruza je specijalno napravljena za posnu veceru veceras.

Recept: 4 Solje kuruznog brasna, " solje obicnog brasna, 1/2 solje secera, 1/2 solje ulja, jedna kasika praska za pecivo i 2 solje vrele vode

sve pomijesati i peci na 250` pet minuta a onda smanjiti temp. na 200`i peci jos 40 min
Ja sam pekla u formama za mufinse



Majs bröd

4 kaffe koppar majsmjöl
2 kaffe koppar vette mjöl
1/2 kk socker
1/2 kk olja
1   msk bakpulver
2   kk varm vatten

grädda i ugnen i 5 min 250 C ...
sänk temp  till 200 C grädda ca 40 min

Kommentarer
Postat av: SANELA

ostavi jednu da probam sutra

2010-01-06 @ 16:19:14
Postat av: gaga

Bice za konu

2010-01-06 @ 21:16:49
URL: http://draganasgarden.blogg.se/
Postat av: duska

I kakve su ispale?JA imam malo drugaciji recept i isto ih pecem u tom kalupu extra su i budu jako,jako ukusne.Ako budes htjela javi poslat cu ti recept

2010-01-06 @ 23:14:07
Postat av: gaga

super su ispale .posalji i ti svoj recept bas sam ponosna sama na sebe

2010-01-07 @ 11:55:37
URL: http://draganasgarden.blogg.se/
Postat av: duska

Evo probaj ove:2solje (2 dcl)kuruznog brasna,1 solja bijelog brasna,1 solja ulja,1 solja mlijeka,1 solja kisele vode,2 jaja,2 kasike secera,1 kasicica soli 1 prasak za pecivo.Pleh ili kalup podmazati i peci u zagrejanoj pecnici.Probaj ako vec nisi extra su ukusa i mi ih uvijek pravimo za slavu a i ovako neobavezno. Moja ih djeca obozavaju.

2010-01-08 @ 23:05:11
Postat av: darija

evo ti i moj recept e nemogu ga sad naći poslaću ti ga

2010-01-16 @ 21:05:17
Postat av: Nena

Ovo bas moram probati, pozelila sam se kuruze :)

2010-01-18 @ 19:48:01
URL: http://rijeka-rijeka.blogspot.com/
Postat av: Jenny

Detta måste jag testa! Var ska man placera plåten i ugnen? Fågel fisk eller mitt i mellan? :)

2010-01-25 @ 08:51:23
Postat av: gaga

i mitten /jeny

2010-01-25 @ 11:25:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0