kolac - Marie Therese - tårta


Nötkärnor
250g mandelmassa Smör en form ca 20 cm i diameter.
125g smör hacka nötterna och strö dem i formen
3 ägg Riv mandelmassan,tillsät matfettet och rör deta poröst
2 msk vetemjöl Arbeta in äggen,ett i taget..rör till sist när mjölet och bakpulver
2 kryddmåt bakpulver Bred ut smeten i formen,greddda kakan ca 25 min
Ljasnjaci (krupno mljeveni) Podmazi kalup/kalupe sa kantom ca par cm u visinu/dubinu
mandelmasa (mljeveni ljesnaci + secer) ili jedan veliki ca 20 cm u diametru
kupi se gotovo pospi mljevene ljsnjake u kalup,visak istresi
125 g margarina Umuti naribanu mandelmasu i jaja, jaja dodavati jedno po jedno
3 jajeta dodati brasno i prasak
2 velike kasike brasna
2 male kasike prasak za pec.

Krema
5 dl mjölk 5 dl mlijeka
5 msk socker 5 kasika secera
5 msk marsånsås (koka marsånsås) 5 kasika pudinga (skuhati)
5 dl grädde (vispas) 5 dl slaga (umutiti)
kal marsån + kal grädde hladna krema + slag
garnäring hallon ukrasi kolac sa smrznutim,friskim malinama,jagodama

Kommentarer
Postat av: Néa
Ser farligt gott ut........och påskharana är ju jättegulliga. Så många goa idéer du ger oss. Kramiz :)
Trackback