Cokoladni kolac - kladdig kaka

Nema nista ljepse nego kad znas da ces dobiti super goste.

Danas smo sreli jedan par iz Makedonije i jako su nam se svidjeli .

Bilo je puno smijeha i razgovora kao da smo se sreli prije 100 godina.


Mojim gostima u cast sam napravila kladigkaku , cokoladni kolac .

 

1 cokolada
200 g margarina ili 2 dl ulja
4 jajeta
2 dl secera
2 1/2 dl brasna
1 kascica praska za pecivo


Istopi margarin i cokoladu na blagoj vatri

mixerom izmuti jaja
u to dodaj secer , brasno i prasak mjesajuci kasikom ( ne mixerom)

sastavi margarin i cokoladu sa drugom smjesom ,izjednaci i izlij u pripremljenu posudu.

Posuda je (kod mene ) stara serpa za kore za tortu.
Mozete korstiti i kalup, dobro nauljen ili podstavljen papirom za kolace.


Kolac peci na 225 C SAMO 12 minuta. Kolac je gotov i jako mekan u sredini.

Kolac je dobio ime po unutrasnjosti kolaca Kladdig znaci ljepljiv ili mekan .

Gotov kolac istresite na tanjir za sluzenje.

Tanjirom pokolpite kalup i u jednom pokretu okrenite sve. Ta da ...

Klac ukrasite vocem , secetom u prahu , mrvicama ....


Servira se uz slag , sladoled , vocnu saltu. Topal kolac vole djeca meni je puno ukusniji dan poslije.


Probajete i javite.
                                               Sretno u kuhinji i prijatno


Kommentarer
Postat av: Anonym

ovo izgleda jako fino!

2011-09-01 @ 21:56:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0