Uskrsnja Jaja - Påsk Ägg

Ove godine po tradiciji jaja sam farbala u lukovici.

Att dekorera ägg med blommor och blad för att därefter färga med vad naturen ger är både roligt och lärorikt.

Det här behöver du:
råa ägg
naturfärger: lökskal ger röda och gula färger, björklöv ger ljust grön färg, rödbetsskal ger brunröd färg
små blommor och blad
nylonstrumpa
salt
olja
3 liters gryta



 

Gör så här:

Påskägg blad och strumpa Foto: GrowingPeople/CC

Täck ägget med blommor eller blad. Trä en nylonstrumpa över ägget och knyt om ett snöre. Lägg ägg och till exempel lökskal i grytan så att den fylls till hälften. Häll på vatten så att det täcker och en matsked salt. Koka äggen som vanligt. När du tar bort strumpan, blommor och blad har ägget fått ett vackert mönster. Olja in skalet.

Koka ägg
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i ägget.

Börja ta tid nu: 6 minuter för ett ägg som du tar direkt från kylskåpet, 5 minuter för ett ägg som har rumstemperatur. Då får du ett ägg med fast vita och mjuk gula. Om du vill ha hårdkokta ägg kokas de i 10 minuter.

När koktiden har gått, ta kastrullen från spisen och spola äggen med kallt vatten en stund.

 


Trenutak koji se iscekuje .... kako ce izgledati slika ??




Moj favorit ... list persuna !

Min favorit 

Jaja sam servirala na tanjir ukrasen bijelim perjem ,


Nista nesmije ovuci paznju sa ukrasenih jaja.





Mali zeko se pridruzio (svjecica)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0