kolac - Marie Therese - tårta

 

Nötkärnor
250g mandelmassa                                Smör en form ca 20 cm i diameter.
125g smör                                             hacka nötterna och strö dem i formen
3 ägg                                                     Riv mandelmassan,tillsät matfettet och rör deta poröst
2 msk vetemjöl                                      Arbeta in äggen,ett i taget..rör till sist när mjölet och bakpulver
2 kryddmåt bakpulver                            Bred ut smeten i formen,greddda kakan ca 25 min


Ljasnjaci (krupno mljeveni)                      Podmazi kalup/kalupe sa kantom ca par cm u visinu/dubinu
mandelmasa (mljeveni ljesnaci + secer)   ili jedan veliki ca 20 cm u diametru
kupi se gotovo                                        pospi mljevene ljsnjake u kalup,visak istresi
125 g margarina                                      Umuti naribanu mandelmasu i jaja, jaja dodavati jedno po jedno
3 jajeta                                                   dodati brasno i prasak
2 velike kasike brasna
2 male kasike prasak za pec.



Krema                                                

5 dl mjölk                                                       5 dl mlijeka
5 msk socker                                                  5 kasika secera
5 msk marsånsås (koka marsånsås)            5 kasika pudinga  (skuhati)         
5 dl grädde (vispas)                                       5 dl slaga (umutiti)

kal marsån + kal grädde                                 hladna krema + slag

garnäring hallon                                                 ukrasi kolac sa smrznutim,friskim malinama,jagodama



Kommentarer
Postat av: Néa

Ser farligt gott ut........och påskharana är ju jättegulliga. Så många goa idéer du ger oss. Kramiz :)

2010-02-27 @ 19:54:22
URL: http://grandhuset.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0